20 Kasım 2021 Cumartesi

Artık Saklanmanıza Gerek Yok


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Konaç, uzun zamandır yaptığı vajinal lazer uygulamalarının, tüm dünyada ve ülkemizde giderek arttığını belirterek, genital estetik hakkında merak edilenleri anlatıyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Konaç

Lazer uygulamasının yüz ve vücut estetiğinde yaygın olarak kullanıldığını, artık son yıllarda ameliyat gibi invaziv girişime alternatif olarak ortaya çıktığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Konaç, 5-10 dakikada ağrısız, kanamasız ve anestezi gerekmeden yapılan femilift genital estetik uygulamasıyla vajina daraltma işlemleri yapılabildiğinden bahsediyor. Ayrıca, genital estetik uygulamalarıyla labioplasti (küçük dudak küçültme), kliteropeksy (klitoris küçültme) operasyonları da yapılabiliyor.

Lazer uygulamasıyla yapılabilen genital estetik uygulamaları:

• Vajina daraltma

• Labioplasty

• Kliteropeksy (Klitoris estetiği)

• Genital bölge beyazlatma (Bleeching)

• İdrar kaçırma şikâyetinin düzeltilmesi

• Genital bölge siğilleri

• Rahim ağzı kanser şüphesi taşıyan lezyon çıkartılması

• Genital bölgedeki şüpheli lezyonların çıkarılması

• Hymenoplasty

Genital estetik operasyonlarıyla özgürleşin

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Konaç

Genital bölgenin görünümü birçok kadın için oldukça önem taşır. Bu bölgedeki hoşa gitmeyen görünümler özellikle bazı kadınlar için mutsuzluk kaynağı olabilir. Bu tür ameliyatlar, modern jinekolojik estetik operasyonlar arasında yer alıyor. Hem işlevsel hem de kozmetik nedenlerden ötürü başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkedeki özel merkezler tarafından yapılıyor. Normal vajinal doğumlar, dokuların yaşla birlikte elastikiyetini kaybetmesi, bir şekilde geçirilmiş travma veya bazı genetik hastalıklar nedeniyle vajinal doku ve çevresindeki kasların sıkılığı, gerginliği ve gücü azalabilir. Bazı çiftler cinsel birliktelik sırasında bu konu nedeniyle gevşeklik ve tatminsizlik hisseder, mutsuz olur. Labium minör denilen, vulvada küçük dudaklardaki asimetri, fazla büyük olması, düzensizlik veya doğumdan kaynaklanan vajina girişindeki genişlemeler de genital bölgenin kötü görünmesine neden olmakla birlikte, cinsel ilişki sırasında rahatsızlık, o bölgede sürekli ağrı hissi, aşırı hassasiyet ve dar kot pantolon, mayo, tayt, bikini vs. giyerken rahatsızlık hissedilmesine neden olabilir.

Femilift lazer ile yapılan işlemlerin etki mekanizması

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Konaç

Bu yeni teknoloji lazer sistemi, vajinal gevşeme ve idrar kaçırma problemlerinde oldukça başarılı sonuçlar alan bir yöntem. Ayrıca, vajinal duvarı kollajen doku artışıyla kalınlaştırmakta ve sıkılaştırmakta. Vajina sıkılaşması dışında, vajeni çevreleyen taban kaslarında görülen kollajen lif artışına bağlı olarak üretra daha iyi desteklenir ve idrar kaçırma problemi ya tamamen durur ya da ciddi oranda azalarak hastanın artık fark edemeyeceği seviyeye geriler. Hastalar ilk seanstan hemen sonra bir fark hissederler ve sonuçlar kısa süre içinde artış gösterir. Uzun süreli sonuçların elde edilmesi için seans sayısı kişinin doku yapısına, yaşına ve daha önce doğum yapıp yapmamasına bağlı olarak değişir. Bu durumlara göre bazen tek seans yeterli olabilmekteyken, bazen de birkaç seans uygulamak gerekebilir. Hastalar işlemin hemen sonrasında rahatlıkla işlerine ve gündelik hayatlarına dönebilir ve 3-4 gün sonra da normal cinsel hayatlarına devam edebilirler. Ayrıca sonrasında kesinlikle herhangi bir ağrı, sızı olmaz.


EmoticonEmoticon